АНАРХИЈА
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Онлајн текстови
Бог е злобен, човекот е слободен - Прудон

Анархизмот во Латинска Америка

Смртта на еден Палестинец - Полак

Моќта ги корумпира и најдобрите - Бакунин

Развој на анархистичките идеи во Македонија - Инџиќ

Анархизмот и насилството - Малатеста

Капиталистичкиот систем - Бакунин

Комунизам и анархија - Кропоткин

Анархизам и комунизам - Фабри

Анархизам - Савески

Што е анархија?

Што е анархизам?

Кои се анархистите?

Што е безвластие?

Вовед во анархокомунизам

Што е анархокомунизам? - Прајс

Кон анархизмот - Малатеста

ОРГАНИЗАЦИОНА ПЛАТФОРМА - Махно и др.

Правото на глас на жените - Голдман

Писмо на Кропоткин до Ленин

АНАРХИЈА ПОЕМА

Југославија – Империјалистичка војна

Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија

Анархизам - Беркман

Синдикализам и анархизам - Кропоткин

Што да се прави? - Малатеста

Што е капитализам?

Први Мај - Махно

Последното писмо на Кропоткин

Организацијата на Првата Интернационала - Бакунин

Бездржавен социјализам: Анархизам - Бакунин

Петар Манџуков - биографија од Хаџиев

Дискусија за анархија - Малатеста

Анархија и организација - Букчин

Similar topics
    Site Meter

Дали имате приметено?

4 posters

Go down

Дали имате приметено? Empty Дали имате приметено?

Пишување by Anarchist Нед Јун 15, 2008 6:11 pm

Дали имате приметено дека се повеќе и повеќе се зголемува бројот на приватни компании за приватно обезбедување? Дека полека но сигурно личните карти, а со време и пасошите и кредитните картички се пластифицираат и во одреден момент во блиска иднина ќе станат една картичка? Што мислите што значи тоа?

Еве јас како гледам на тоа... Јас мислам позади плиткиот национализам на нашава влада, национализам кој за жал расте(има плодна почва - идиоти)... е па зад него се турка неолиберална политика со неверојатно темпо. Да идиотите се лупаат во гради за аце македонски, а немаат леб да јадат. Како што кажав бројот на приватни официјални горили расте(официјален рекет)... и никому ништо, сите си се задоволни затоа што се МАКЕДОНЦИ. ПЛУКАМ на СЕКОЈА политичка партија, која не се разликува освен во името од секоја друга(ова така ми излета од дното на душава Smile ). Тоа што е најтажно е дека народот гледа што се случува, но ништо не прави. Дајте им нека гледаат фудбал и нека одат во кладилница, што има они да му ја мислат за општествово, има луѓе за тоа платени. Тажно, но вистинито.

Да се вратам на картичките кои во идно време ќе бидат една... Велат во европа само со лична карта.. да да но кога нема да платите данок, или имате некаков си кредит неисплатен у банка... или пак едноставо немате платено сметки за струја... нема европа... со еден збор КОНТРОЛА... па можеби звучи параниочно, но размислете... Единствената слобода која денес ја имаат луѓето е да бираат помеѓу кока-кола или пепси, или што знам во некои случаи и немаат избор... мајкрософт.. И таа слобода на избор колку и да е консумеристичка во надобар случај е избор од десетина можни продукти.

Темава е малку опширна но ме интересираат и вашите генерални размислувања...

Последната промена е направена од Anarchist на Нед Јун 15, 2008 9:27 pm. Мислењето е променето 1 пати
    Anarchist
    Anarchist

Број на мислења : 603
    Registration date : 2008-01-05

http://anarhija.tk

Вратете се на почетокот Go down

Дали имате приметено? Empty Re: Дали имате приметено?

Пишување by -off- Нед Јун 15, 2008 9:05 pm

se ke bide edna karticka?loso e ama kako trgnalo ja mislam deka bar kodovi ke ni stavat na teloto uste malce!pa togas moze ke bideme samo informacija vo nivniot kompjuter!
    -off-
    -off-

Број на мислења : 190
    Registration date : 2008-03-03

Пишување by negative_h Нед Јун 15, 2008 11:08 pm

затоа сме ние тука Razz
    патем (ме искритикуваа на мкметал еднаш за користење на странски изрази како BTW Razz) што станува со движењево? Праиме нешто или?
    Инаку, ДА, тоа е така како што боки го наведе. Веќе сите ствари се пластични (ве фаќа параноја а lol! ). ЈБГ тоа е. Само страшното знаете што е? Што ако дојде некоја лоша дупешка како вградување чипови и слично у нашите тела, нема да имаме ни шанса да се бориме против тоа! којзнае при која демек вакција или нешто ќе ти го збрцаат! Кој те прашуе сакаш или не! Овие работи се работи кои само голема маса на луѓе можат да ги спречат. Таква маса за жал нема. Уствари заеби ја масата! Правете го тоа што мислите дека е исправно! Ако треба помош, тука сме нели?!
    Инаку, ако сакате случајно да праиме некои маици или прешивки или слично, како и да договориме некоја акција (мислам крајно време е!) ај да средиме за некој ден у ск може? Ја знам цела постапка за правење маици (такозвана сито штампа). Сакате ќе собереме некој денар за бои и слично и кренуваме. Пишете приватна, или јавна сеедно lol!
    Поздрав
    negative_h
    negative_h

Број на мислења : 163
    Registration date : 2008-01-24

http://www.myspace.com/negative_h

Пишување by -off- Пон Јун 16, 2008 2:51 pm

bravo! cheers ajde KONECNO da se dogovorime za takvo neso licno dosta preku net veke zosto da ne napravime nekoj majci ili prasivaci ako imame covek so znae kako

*samo treba da se vidi koga se sita slobodni!jbg
    -off-
    -off-

Пишување by S K E L E T O R Вто Мар 17, 2009 6:51 pm

bravo za idejata za presivki i za maici ajde da sedneme nekad da porazgovarame kako sto u sekoj slucaj dobra ideja ...........
    S K E L E T O R
    S K E L E T O R

Број на мислења : 99
    Registration date : 2009-03-11

http://www.myspace.com/325960485

Пишување by -off- Сре Мар 18, 2009 1:30 pm

drugar skeletor DA ima potegnato inicijativo odamna za pravenje na presivki i majci,no rabotata za prvpat se napravija presivaci no ispadna drug problem sto se sapece sitoto vo brzo vreme bi trebalo da go resime i toj problem..bas mi e milo sto ete ima uste zainteresirani za taa rabota. bi izvestil na forumot koga bi se vratile povtorno na sitoto se nadevam vo brzo vreme pozdrav!
    -off-
    -off-

Пишување by Sponsored content

Sponsored content

Вратете се на почетокот

- Similar topics