Онлајн текстови
Бог е злобен, човекот е слободен - ПрудонАнархизмот во Латинска Америка
Смртта на еден Палестинец - Полак
Моќта ги корумпира и најдобрите - Бакунин
Развој на анархистичките идеи во Македонија - Инџиќ
Анархизмот и насилството - Малатеста
Капиталистичкиот систем - Бакунин
Комунизам и анархија - Кропоткин
Анархизам и комунизам - Фабри
Анархизам - Савески
Што е анархија?
Што е анархизам?
Кои се анархистите?
Што е безвластие?
Вовед во анархокомунизам
Што е анархокомунизам? - Прајс
Кон анархизмот - Малатеста
ОРГАНИЗАЦИОНА ПЛАТФОРМА - Махно и др.
Правото на глас на жените - Голдман
Писмо на Кропоткин до Ленин
АНАРХИЈА ПОЕМА
Југославија – Империјалистичка војна
Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија
Анархизам - Беркман
Синдикализам и анархизам - Кропоткин
Што да се прави? - Малатеста
Што е капитализам?
Први Мај - Махно
Последното писмо на Кропоткин
Организацијата на Првата Интернационала - Бакунин
Бездржавен социјализам: Анархизам - Бакунин
Петар Манџуков - биографија од Хаџиев
Дискусија за анархија - Малатеста
Анархија и организација - Букчин
Preku kur/pichka!!!
4 posters
АНАРХИЈА :: Категорија :: Разно
Страна 1 of 1
Preku kur/pichka!!!
Onaka kao drugarka na eden od clenovite na Scorch, bev prinudena da prisustvuvam na rock fest iako ne slusam metal! Otidov od pocit da go gleam drugarcevo i nesto sto najveke vidov bea ANTIROCK FESTOVKI (ne prilagodni za mesto kako sto e MKC i manifestacija kako sto e ROCK FEST - na celo im pisuvase "kafana je moja sudbina"). Pokraj niv i pokraj tolku bendovi koi golem del od svojot zivot i vreme gi potrosile i posvetile na svirenje, vezbanje, muzika...pobedija TIE koi od nigde negde se pojavija VCERA!!! Aj toa sto se pojavile vcera, a sluh za muzika be i izmutiran glas?! NIKAKO!!! Promoviraat nekoja PUNK kultura, a textovite im se od stilot "pcelkite letaat, prolet ide, sonceto gree, ptickite peat.." Pa decata od "Majski cvetovi" imaat po prifatlivi pesni za nivna vozrast... sramota... Mn se nafurav od faktot sto nekoj sviri cel zivot, a novo komponiranive kopiljaci im zimaat mesto (radi donesenata publika) morav da se ispraznam... Drugo... kaj ne prifakaat kritika od postari i poiskusni, mislat deka go fatile gospod za muda zaso pobedile so edna ebana svoja publika so si ja donele... pa vaka ne ide
Re: Preku kur/pichka!!!
ооолеле
погрешно место си одбрала за ферско однесување...
аман, тоа ти е како rock eurosong!!
не се напињај, неможно е да биде фер таква работа, познато е дека нешто смрди во изборот,
а за луѓе што не припаѓаат на такви места... јбг... навикни се оти, и они платиле влез (знам дека боље е да не се таму, ама шо да се праи) и гарант имале некој таму исто како тебе...
еј... а и не чини да победат добрите на фестивал... ќе се дигнат па после тапа ќе станат!! сами си се подобри
поздрав!!
погрешно место си одбрала за ферско однесување...
аман, тоа ти е како rock eurosong!!
не се напињај, неможно е да биде фер таква работа, познато е дека нешто смрди во изборот,
а за луѓе што не припаѓаат на такви места... јбг... навикни се оти, и они платиле влез (знам дека боље е да не се таму, ама шо да се праи) и гарант имале некој таму исто како тебе...
еј... а и не чини да победат добрите на фестивал... ќе се дигнат па после тапа ќе станат!! сами си се подобри
поздрав!!
Секој фест со натпреварувачки карактер sux ass.
Веројатно овој бил таков, и како по обичај кај секое такво случување главните работи се случуваат зад сцената. Имам другарче во еден бенд, и ми кажуваше што се прават на вакви случувања, дури и видов со моите очи дека им ги модифицираат звуците, другарчето пееше а микрофонот му го исклучија или намалија звукот ептен, па пак го враќаа. Мене не ми беше јасно зошто сето тоа замарање на бендовите да се биде ПРВ. Дали ја креираат таа музика да бидат први на некое си фестивалче? Дали пак за да ги има на MTV можеби? Според мене, ако си ја сакаат и ценат нивната музика, нека не се натпреваруваат.
Веројатно овој бил таков, и како по обичај кај секое такво случување главните работи се случуваат зад сцената. Имам другарче во еден бенд, и ми кажуваше што се прават на вакви случувања, дури и видов со моите очи дека им ги модифицираат звуците, другарчето пееше а микрофонот му го исклучија или намалија звукот ептен, па пак го враќаа. Мене не ми беше јасно зошто сето тоа замарање на бендовите да се биде ПРВ. Дали ја креираат таа музика да бидат први на некое си фестивалче? Дали пак за да ги има на MTV можеби? Според мене, ако си ја сакаат и ценат нивната музика, нека не се натпреваруваат.
abe aj ti rock fest ami ja ko gi vidov svastikite na akot fest vo bt
ispukav cela nok son ne me fakase
mi idese da ja zapalam cela fabrika kaj sto se odrzuvase
pa gnasite uste pari mi baraa na vlezot
ispukav cela nok son ne me fakase
mi idese da ja zapalam cela fabrika kaj sto se odrzuvase
pa gnasite uste pari mi baraa na vlezot
punk_bt- Број на мислења : 69
Registration date : 2008-03-27
АНАРХИЈА :: Категорија :: Разно
Страна 1 of 1