Онлајн текстови
Бог е злобен, човекот е слободен - ПрудонАнархизмот во Латинска Америка
Смртта на еден Палестинец - Полак
Моќта ги корумпира и најдобрите - Бакунин
Развој на анархистичките идеи во Македонија - Инџиќ
Анархизмот и насилството - Малатеста
Капиталистичкиот систем - Бакунин
Комунизам и анархија - Кропоткин
Анархизам и комунизам - Фабри
Анархизам - Савески
Што е анархија?
Што е анархизам?
Кои се анархистите?
Што е безвластие?
Вовед во анархокомунизам
Што е анархокомунизам? - Прајс
Кон анархизмот - Малатеста
ОРГАНИЗАЦИОНА ПЛАТФОРМА - Махно и др.
Правото на глас на жените - Голдман
Писмо на Кропоткин до Ленин
АНАРХИЈА ПОЕМА
Југославија – Империјалистичка војна
Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија
Анархизам - Беркман
Синдикализам и анархизам - Кропоткин
Што да се прави? - Малатеста
Што е капитализам?
Први Мај - Махно
Последното писмо на Кропоткин
Организацијата на Првата Интернационала - Бакунин
Бездржавен социјализам: Анархизам - Бакунин
Петар Манџуков - биографија од Хаџиев
Дискусија за анархија - Малатеста
Анархија и организација - Букчин
Similar topics
"Underground" музика
5 posters
АНАРХИЈА :: Категорија :: Музика
Страна 1 of 1
"Underground" музика
Колку е "Underground" музиката СТВАРНО Underground?! Во што дегенерираше рок музиката (под рок подразбирам од Rock'n'Roll до Death Metal)? Како се случи да по пат си ја изгуби поентата - БУНТОВНОСТ?! Мнооооооооооооогу ме интересира какво гледиште имаат луѓето, кои целиот живот си го водат околу некој стил на музика, а такви има многу. Дали музика, која содржи екстремни дисторзии, бластови, scream вокали, пополни сам, е уметност ако нема идеја позади сето тоа? Дали ако нема поента, сето тоа не се претвара во безпотребна бука која уствари никому не му е потребна како таква? Чекам реакции
Re: "Underground" музика
Интересна тема ама и доста широка. Мислам дека со текот на времето рокот(од r'n'r do death metal) полека но сигурно стана само уште еден производ на пазарот на музиката. Мислам тој производ и успеа да го одржи истиот пазар па дури и да го зголеми. Е сега има одредени струи како панкот кои според мене сеуште не се предале целосно.
А што се однесува до бунтовноста, се знае чим излегуваш на пазар таа умира. Се додека луѓето прават музика, без разлика кава и да е, за пари тука нема уметност, нема емоции, нема идеја.
Е сега за некоја музика, како што кажа врискање, бука и сл. не знам дали е уметност или не, јас лично ја барам идејата и содржината на музиката. Ако не најдам такво нешто, тогаш едноставно не слушам. И да, сепак цела таа врева ако нема поента за мене лично е непотребна.
А што се однесува до бунтовноста, се знае чим излегуваш на пазар таа умира. Се додека луѓето прават музика, без разлика кава и да е, за пари тука нема уметност, нема емоции, нема идеја.
Е сега за некоја музика, како што кажа врискање, бука и сл. не знам дали е уметност или не, јас лично ја барам идејата и содржината на музиката. Ако не најдам такво нешто, тогаш едноставно не слушам. И да, сепак цела таа врева ако нема поента за мене лично е непотребна.
ima edna pesna "MTV kill R'n'R"
Premnogu fejkeri, mi se losi...
Premnogu fejkeri, mi se losi...
Секс Објект- Број на мислења : 210
Registration date : 2008-01-05
Предмет: da be da Today at 7:56 pm Одговори со цитат Промени/Избриши го ова мислење Избриши го ова мислење
Bash pred nekoj den polemizirav so eden drugar vsusnost za umetnostta vo muzikata.....Tipot e strasno otiden po Pink Flyd(i ima zosto da e -ne velam ne)......No me isprovocira toa sto vrega i omalovazuva PUNK poradi toa sto demek "pesni vo 2 rifa" i nekojsi "izdrogiran" vokal(a mu pustiv FPO lol! )..I jas mu objasnuvav deka celata umotnost vo ovaa muzika,kultura e iscedena vo idelogijata i vo sustinata na stihovite i lirikata.....No sepak bese zaludno....a zbor dva i za Underground-ot......loso e svaten poimot......Demek nekoj e underground posto sedi na minus 20000 na klupa u park i pie vino od 12 denari i koga vinoto doaga do izras momakot/devojkata krsi ili vreska ili shits like that.....imam rabota ama mnogu mozam da pisam za ova.......Pozz
Bash pred nekoj den polemizirav so eden drugar vsusnost za umetnostta vo muzikata.....Tipot e strasno otiden po Pink Flyd(i ima zosto da e -ne velam ne)......No me isprovocira toa sto vrega i omalovazuva PUNK poradi toa sto demek "pesni vo 2 rifa" i nekojsi "izdrogiran" vokal(a mu pustiv FPO lol! )..I jas mu objasnuvav deka celata umotnost vo ovaa muzika,kultura e iscedena vo idelogijata i vo sustinata na stihovite i lirikata.....No sepak bese zaludno....a zbor dva i za Underground-ot......loso e svaten poimot......Demek nekoj e underground posto sedi na minus 20000 na klupa u park i pie vino od 12 denari i koga vinoto doaga do izras momakot/devojkata krsi ili vreska ili shits like that.....imam rabota ama mnogu mozam da pisam za ova.......Pozz
GODless- Број на мислења : 14
Registration date : 2008-06-13
se slozuvam so tebe GODless vo celost so duzno postovanje kon likot ideloto na pink flojd (zabegav) (bratce kaj mu gi najde fpo) ali tie 2 3 rifa zivot znacat za nekoj ja se smetam eden od niv a ''izdrogiraniot '' vokal go kazuva seto ona ona sto ne opkruzuva i i resil da se pobuni protiv toa a so se odnesuva za delot za nekoj so sedi na -32 i +43 mn dobro si go dolovil momentot i useednas ke kazam ovaa teema zasluzuva da se dlabi.....
pozz.....
pozz.....
АНАРХИЈА :: Категорија :: Музика
Страна 1 of 1