Онлајн текстови
Бог е злобен, човекот е слободен - Прудон

Анархизмот во Латинска Америка

Смртта на еден Палестинец - Полак

Моќта ги корумпира и најдобрите - Бакунин

Развој на анархистичките идеи во Македонија - Инџиќ

Анархизмот и насилството - Малатеста

Капиталистичкиот систем - Бакунин

Комунизам и анархија - Кропоткин

Анархизам и комунизам - Фабри

Анархизам - Савески

Што е анархија?

Што е анархизам?

Кои се анархистите?

Што е безвластие?

Вовед во анархокомунизам

Што е анархокомунизам? - Прајс

Кон анархизмот - Малатеста

ОРГАНИЗАЦИОНА ПЛАТФОРМА - Махно и др.

Правото на глас на жените - Голдман

Писмо на Кропоткин до Ленин

АНАРХИЈА ПОЕМА

Југославија – Империјалистичка војна

Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија

Анархизам - Беркман

Синдикализам и анархизам - Кропоткин

Што да се прави? - Малатеста

Што е капитализам?

Први Мај - Махно

Последното писмо на Кропоткин

Организацијата на Првата Интернационала - Бакунин

Бездржавен социјализам: Анархизам - Бакунин

Петар Манџуков - биографија од Хаџиев

Дискусија за анархија - Малатеста

Анархија и организација - Букчин

Site Meter

Дали луѓето се интересни за Бог

Go down

Дали луѓето се интересни за Бог Empty Дали луѓето се интересни за Бог

Пишување by ateist on Нед Јун 28, 2015 12:56 am

Дали луѓето се интересни за Бог

Дали луѓето се интересни за некој што се нарекува Бог и што се претствува како владетел на световите- семоќен - севозможен Поточно дали искажува некаков интерес кон луѓето било за цело човештво - сите луѓе , групации или поединци .

Ова прашање се наметнува бидејќи религиите и верите гарантираат дека наводно Бог го љубел човештвото , дека Бог имал план за спасение (?!?!?) на секој човек поединечно , дека Бог го испратил синот да го спаси човештвото ( нешто како супермен ќе му дојде ) , дека Бог го пратил синот па овој ги собрал гревојте на сите луѓе родени и неродени и така ги спасил сите луѓе и се во тој стил кажуваат .

Но дали е тоа баш така како што кажуваат .

Што навистина кажува-пишува библијата .

Уште едно прашање што религиите и верите го наметнуваат е дали луѓето го бираат бог или тој онака без никакви критериуми си бира кој луѓе ќе добиеле вечен живот .

Библијата вели :
За Бог да се приближи некому тој-таа треба да исполни одредени критериуми со кој ќе се приближи до Бог

Јаков: 4:8 Приближете се кон Бога, и Тој ќе се приближи кон вас;

БИБЛИЈАТА ЦЕЛОТО ЧОВЕШТВО , СЕКОЈ НАРОД , СЕКОЈ ПОЕДИНЕЦ ГО КЛАСИФИЦИРА ВО ЕДНА ОД ТРИ ГЛАВНИ ГРУПАЦИИ СПРЕМА КОЈ БОГ ИСКАЖУВА ИЛИ НЕИСКАЖУВА ИНТЕРЕС А ТИЕ СЕ :

а )

НЕИДЕАЛИСТИТЕ --- АПСОЛУТНО НЕ ГО ИНТЕРЕСИРААТ БОГ

шума слама , кој ниту нешто вложуваат во себе ниту се надградуваат , ниту се борци туку рамнодушни , опортунисти , ситна безвредна боранија

трета книга ездра 9

ред 22 - Нека загине множеството што е родило ПОПУСТО -- ВЕЛИ БОГ

ЕТЕ ТОЛКУ МУ ЗНАЧАТ !

оти овие животот си го свеле како животинки

Исаија: 22:13 А ете: радост и веселба, ги убиваат говедата и ги колат овците; јадат месо и пијат вино: „Да јадеме и пиеме, зашто утре ќе умреме.”

1 Коринтјани: 15:32 Ако се борев, по човечки, со ѕверови во Ефес, каква ми е ползата? Ако мртвите не воскреснуваат, „да јадеме и да пиеме, зашто утре ќе умреме!”

ако нешто им изборат атеистите и идеалистите добро ако не пак добро ...

ЗНАЧИ НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО ДЕКА ОВАА ГРУПАЦИЈА ЛУЃЕ ( која е околу 90 % од светското население ) АПСОЛУТНО НЕ ГО ИНТЕРЕСИРА БИТИЕТО БОГ

ТИЕ НАПРАЗНО СЕ РОДИЛЕ НИТУ СЕ ПРАВЕДНИЦИ НИТУ СЕ НЕПРАВЕДНИЦИ
имаат ропски менталитет , кукавна сорта , и велат "сведната глава сабја несече"

во оваа групација спаѓаат и огромен дел од припадници на разни религии и вери , атеисти без мислење , снаоѓачи итн .

за овие после биолошката смрт е предвидено брзопотезна ликвидација на личноста
без судења без малтретирања итн .Како никогаш и да не постоеле , џабе зафаќале место на земјата .

јасно е дека оваа категорија на луѓе е тотално неценета и неинтерсна па воопшто нее предмет на= за РЕГРУТАЦИЈА ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ


ВТОРА КНИГА ЦАРЕВИ
Глава 19
26 Нивните жители, немоќни, исплашени и збунети, беа како ТРЕВА во полето, како младо зеленило, како трева врз покривите опалена од источниот ветар.

главно остварување во животот им е да остават крвно потомство слично на нив по убедување , ако може да присоберат материјално богатства за посигурен биолошки опстанок и тоа е се .Толкави им се можностите и интересите .Б )

ИДЕАЛИСТИТЕ = ПРАВЕДНИЦИТЕ = АНТИУГНЕТУВАЧИ =БОРЦИ

Е овие се интересни за битието Бог и така си пишува дека им се приближува

Трета книга Ездра 8

ред47 - често сум се ДОБЛИЖУВАЛ до тебе , и НИКОГАШ ДО НЕПРАВЕДНИТЕ

ред 49 - ..и не си мислел на себе си така за да те слават меѓу ПРАВЕДНИЦИТЕ


Оваа групација е околу 2 % од населението и тука спаѓаат изјаснети атеисти , филантропи , луѓе со добра волја,но пред се тоа се КОМУНИСТИТЕ и АНАРХИСТИТЕ

кој имаат ЗАСЛУЖЕН статус на Синови Божји

Матеј: 5:9 Блажени се миротворците, зашто тие ќе бидат наречени синови Божји!

Римјаните: 3:17 тие не го познаваат патот на мирот.
15:33 А Бог на мирот да биде со сите вас, Амин!
16:20 А Бог на мирот

Комунистите и Анархистите со нивните идеологии создаваат МИР = БЕЗКОНФЛИКТНОСТ
безконфликтни меѓучовечки односи кај луѓе со достигнато цивилизациско ниво кој тоа може да го разберат ..имаат капацитет .

нив и Исус им ветил вечен живот

Матеј:
25:46 И овие ќе отидат во вечна мака, а ПРАВЕДНИЦИТЕ во вечен живот.

Дела Ап.
24:15 .... ќе има воскресение на праведните и неправедните.

ЗНАЧИ НА КОМУНИСТИТЕ И АНАРХИСТИТЕ НАЈСИГУРНО ИМ Е ВЕТЕН ВЕЧЕН ЖИВОТ (СЕА КОЛКУ Е РЕАЛНО БАШ.....??? ..ИАКО ВИСТИНА СИ ЗАСЛУЖУВААТ ЛУЃЕТО АМА КОЛКУ ИМА ТОЧНО ВО БИБЛИЈА Е ДРУГО ПРАШАЊЕ ...НЕЛИ БОГ ТРЕБА ДА СИ ГО ИСПОЛНИ ВЕТЕНОТО )

Јов: 8:6 ... отсега Тој секогаш ќе бдее над тебе и ќе ја обнови куќата на праведникот.

БИБЛИЈАТА ГАРАНТИРА ДЕКА ОВИЕ ПРАВЕДНИЦИ ГО ИМААТ ЦЕЛОТО ВНИМАНИЕ ОД БОГ

ДЕКА СЕ ШТО Е ВО ВРСКА СО НИВ ГО ИНТЕРЕСИРА

ГО ИНТЕРЕСИРААТ ДУРИ И НИВНИТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ КОЈ ГИ ЗЕМА КАКО СВОЈ НЕПРИЈАТЕЛИ

1 Летописи: 16:21 Но Тој не му дозволи никому да ги угнетува, ги казнуваше заради нив царевите:

Псалм: 105:14 Но не остави никого да ги угнетува, ги казнуваше царевите заради нив:

В )

АНТИИДЕАЛИСТИ = АНТИХРИСТИ - САТАНИСТИ , УГНЕТУВАЧИ

е овие не се предмет на регрутација за вечен живот во рајот но му се интересни на бог оти му се непријатели ( оти се непријатели и на неговите Праведници -Комунисти Анархисти )

овие креираат и практикуват НЕМИР - конфликтни меѓучовечки односи

тоа се капиталистите ,и нивните сателити властољупците и религиите

Исаија: 10:1 „Тешко им на оние што издаваат-КРЕИРААТ ПИШУВААТ неправедни - Угнетувачки закони,

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли богатите тие, кои ве угнетуваат и ве влечат по судилиштата?

Матеј: 23:24 Слепи водачи! Вие го цедите комарецот, а ја проголтувате камилата

и на овие им е ветен живот со тоа што смртта луксуз ќе им стане , никогаш повеќе нема да добијат биолошки физички тела .

2 Петрово: 2:4 Зашто ако Бог не ги поштеди ангелите, кои згрешија, туку ги фрли во мрачните бездни и ги предаде да бидат чувани за судот;

Михеј: 6:12 Вашите богаташи полни се со насилство, вашите жители зборуваат лага, измамлив е јазикот во нивната уста!

Езекиел: 13:8 Затоа Господ, Господ, зборува вака: „Затоа што зборувате суетно и гледате лага, еве Ме против вас - зборува Господ Бог!
13:9 Еве Ме, Мојата рака ќе биде против пророците што гледаат суетно и што пророкуваат лага: не ќе бидат веќе во собирот на Мојот народ, не ќе бидат запишани во книгата на Израелевиот дом, никогаш веќе не ќе стапат на Израелева почва! И ќе знаат дека Јас Сум, Господ Бог.
13:23 Затоа веќе не ќе гледате суетно, ниту ќе пророкувате лага: Јас ќе го ослободам Својот народ од вашите раце. И ќе знаете дека Јас Сум Господ!’”


Значи станува збор за силеџии - насилници , измамници , криминалци приватезери кој создаваат угнетувачки СИСТЕМИ Држави .... НЕПРАВЕДНИ Општества


Оваа категорија луѓе се ПРЕЖАЛЕНА СТОКА

НЕПОСТОИ НИКОЈ ШТО НЕМОЖЕ ДА БИДЕ ПРЕЖАЛЕН. (колку и да ти значел-а и да ти бил-а мил-а и драг-а особа)

ЗА ОВИЕ НЕМА МИЛОСТ ЖАЛОСТ ГРЕВ .............НИШТО .
Овие зулумќари си заслужиле казна .

2 Ездра 7

Само малкумина ќе бидат спасени

45 Тогаш никој не ќе може да го избави загинатиот, ниту ќе може да го погуби оној што победил."


47 Каква е ползата за човек, кој во сегашниот век живее со скрб, а кога ќе умре - да го чекаат казни?


49 Каква е ползата за нас од тоа што ни е ветено време бесмртно, кога извршуваме смртни дела?

50 Иако нам ни е претскажана вечна надеж, ние никаквите - сме создадени
суетни.

51 Иако нам ни беа приготвени добри и мирни живеалишта, ние живеевме лошо;

52 Иако за нас беше однапред подготвена славата на Севишниот, за да ги покрие оние што живееле кротко, ние одевме по лоши патишта.

53 Ќе се покаже рајот, каде што пребива негнилежен плод, и каде има спокој и исцелување;

54 но ние нема да влеземе во него, зашто ќе живееме по неблагодарни места.

55 Лицата на оние, кои имаа воздржливост, ќе болснат посветло од ѕвездите, а нашите лица се поцрни од темнината.

56 Ние во нашиот живот, кога вршевме беззаконија, не помислувавме, дека по смртта ЌЕ СТРАДАМЕ ."


57 Тој ми одговори и рече: „Тоа е помислата за БОРБАТА што треба да ја води човекот, кој е роден на земјата,

58 та ако биде победен, да го претрпи она што го кажа ти, ако пак, победи - да го добие она за што говорам Јас.

59 Тоа е оној живот, за кој Мојсеј, кога беше жив, му рече на народот, велејќи: избери си живот, за да живееш.

60 Но не му поверуваа ни нему, ниту на пророците по него, ниту Ми веруваат Мене, Кој им зборував,

61 дека НЕМА ДА ИМА ЖАЛЕЊЕ ЗА НИВНОТО ЗАГИНУВАЊЕ, како што ќе има радост за оние, за кои е приготвено спасението."


avatar
ateist

Број на мислења : 96
Registration date : 2010-01-24

Вратете се на почетокот Go down

Дали луѓето се интересни за Бог Empty Re: Дали луѓето се интересни за Бог

Пишување by ateist on Нед Јун 28, 2015 1:59 am

Ситната боранија е неблагодарна. Дури сака да се споредува па дури и да ќарува од духовните –идеалистите.
Ситната боранија дури и кога ќе дојде на власт ја кажува главната смисла на своето постоење кое го кажа Грујо ајдук војвода ........”бе кради кога ти дали шанса што ќе правиш добро за народот МИСЛИШ НЕКОЈ ФАЛА ЌЕ ТИ КАЖЕ .”
Ситната боранија кога гладна вшка кога ќе се најдаде напие ќе им каже на другите кој ги испокрала ....”ниту на солзите не ви веруваме “ Ситната боранија знае да биде покрволочна ѕверска сорта дури и од антииделистите.
Тоа му се случило и на Мојсеј .

Дела апостолски 7

22 И Мојсеј ја изучи целата египетска мудрост, и беше силен во своите зборови и дела.

23 А кога наврши четириесет години, му дојде на ум да ги посети своите браќа - синовите Израелеви.

24 И кога виде како ЕДЕН СТРАДА НЕПРАВЕДНО, го одбрани и ГО ОДМАЗДИ УГНЕТУВАНИОТ , УБИВАЈЌИ ГО Египтјаниот;

25 мислејќи дека неговите браќа ќе разберат дека Бог, преку неговата рака, им дава избавување, но тие не разбраа.

26 А на идниот ден дојде меѓу нив додека се тепаа и се обиде да ги смири, велејќи: „Луѓе, вие сте браќа! Зошто правите неправда еден на друг?”

27 Но оној, кој му правеше неправда на својот ближен го турна и рече: „Кој те постави ТЕБЕ за началник и за судија над нас?

28 Сакаш ли и мене да ме убиеш, како што го уби Египтјанинот; вчера?”


Тое е тоа
Но токму на ваквите ПОЖРТВУВАНИ ИМ Е ВЕТЕН ВЕЧЕН ЖИВОТ
Еве

Матеј: 17:3 И ете, им се јавија Мојсеј и Илија и разговараа со Него.

Марко: 9:5 А Петар проговори и Му рече на Исуса: „Рави! Учителе, добро е да сме тука; да направиме три шатори: еден за Тебе, еден за Мојсеј и еден за Илија.”

Лука: 9:30 И ете, два човека разговараа со Него; тоа беа Мојсеј и Илија,
9:33 И кога тие се разделуваа од Него - Петар Му рече на Исуса: „Учителе, добро е да сме тука; ќе направиме три шатори: еден за Тебе, еден за Мојсеј, еден за Илија” - не знаејќи што зборува.

награта вечен живот им припаѓа на ХРАБРИТЕ А НЕ НА КУКАВИЦИТЕ - СТРАШЛИВЦИТЕ

2 Тимотеј: 1:7 Зашто Бог не ни даде дух на страшливост

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу Ѓаволу Сатано ), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, УГНЕТУВАЧУ на народите?

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли Богатите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?.

ОЧИГЛЕДНО

вечен живот им припаѓа на :

1) --- Комунистите и анархистите (Мојсеевите ) -- судии на пожртвуваноста
2) Совесните (Илиевите Јованови Судии на совесноста ) во самуправното Општество или во определени случаи надвор од него а тоа се атеистите и филантропите
3) Самоуправниот Човек = Судија на Помилувањето = Исус Христ= Син Божји

Па тогаш :
Зошто е дозволено ситната боранија –неиделистите и злобните-антиидеалистите да ги напаѓаат атеистите комунистите и Самоуправувачите ?

Заради ова :
Како што е кажано погоре во тестот ќе има огромни жртви –колатерална штета .
Огромен дел од човештвото ќе биде ликвидиран а на еден добар дел дури и смртта луксуз ќе и стане . За да може да се живее вечен живот со такво сознание МОРА уште тука на земјата да се осети нивната омраза бедност мизерност “на сопстена кожа” .Само така никој ќе нема сомнеж дека навистина се било ЗАСУЖЕНО и Праведно .Како лично искуство.
Ете затоа на ситната боранија и злобната гнасотија и е дозволено да ги напаѓа дури и ќарува од атеистите комунистте и Самоуправниот тука на Земјата .
Не се плашете од овие лајна .Ќе си го добијат заслуженото .
avatar
ateist

Број на мислења : 96
Registration date : 2010-01-24

Вратете се на почетокот Go down

Дали луѓето се интересни за Бог Empty Re: Дали луѓето се интересни за Бог

Пишување by ateist on Нед Јун 28, 2015 2:00 am

Ситната боранија е неблагодарна. Дури сака да се споредува па дури и да ќарува од духовните –идеалистите.
Ситната боранија дури и кога ќе дојде на власт ја кажува главната смисла на своето постоење кое го кажа Грујо ајдук војвода ........”бе кради кога ти дали шанса што ќе правиш добро за народот МИСЛИШ НЕКОЈ ФАЛА ЌЕ ТИ КАЖЕ .”
Ситната боранија кога гладна вшка кога ќе се најдаде напие ќе им каже на другите кој ги испокрала ....”ниту на солзите не ви веруваме “ Ситната боранија знае да биде покрволочна ѕверска сорта дури и од антииделистите.
Тоа му се случило и на Мојсеј .

Дела апостолски 7

22 И Мојсеј ја изучи целата египетска мудрост, и беше силен во своите зборови и дела.

23 А кога наврши четириесет години, му дојде на ум да ги посети своите браќа - синовите Израелеви.

24 И кога виде како ЕДЕН СТРАДА НЕПРАВЕДНО, го одбрани и ГО ОДМАЗДИ УГНЕТУВАНИОТ , УБИВАЈЌИ ГО Египтјаниот;

25 мислејќи дека неговите браќа ќе разберат дека Бог, преку неговата рака, им дава избавување, но тие не разбраа.

26 А на идниот ден дојде меѓу нив додека се тепаа и се обиде да ги смири, велејќи: „Луѓе, вие сте браќа! Зошто правите неправда еден на друг?”

27 Но оној, кој му правеше неправда на својот ближен го турна и рече: „Кој те постави ТЕБЕ за началник и за судија над нас?

28 Сакаш ли и мене да ме убиеш, како што го уби Египтјанинот; вчера?”


Тое е тоа
Но токму на ваквите ПОЖРТВУВАНИ ИМ Е ВЕТЕН ВЕЧЕН ЖИВОТ
Еве

Матеј: 17:3 И ете, им се јавија Мојсеј и Илија и разговараа со Него.

Марко: 9:5 А Петар проговори и Му рече на Исуса: „Рави! Учителе, добро е да сме тука; да направиме три шатори: еден за Тебе, еден за Мојсеј и еден за Илија.”

Лука: 9:30 И ете, два човека разговараа со Него; тоа беа Мојсеј и Илија,
9:33 И кога тие се разделуваа од Него - Петар Му рече на Исуса: „Учителе, добро е да сме тука; ќе направиме три шатори: еден за Тебе, еден за Мојсеј, еден за Илија” - не знаејќи што зборува.

награта вечен живот им припаѓа на ХРАБРИТЕ А НЕ НА КУКАВИЦИТЕ - СТРАШЛИВЦИТЕ

2 Тимотеј: 1:7 Зашто Бог не ни даде дух на страшливост

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу Ѓаволу Сатано ), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, УГНЕТУВАЧУ на народите?

Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги угнетуваат.

Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли Богатите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?.

ОЧИГЛЕДНО

вечен живот им припаѓа на :

1) --- Комунистите и анархистите (Мојсеевите ) -- судии на пожртвуваноста
2) Совесните (Илиевите Јованови Судии на совесноста ) во самуправното Општество или во определени случаи надвор од него а тоа се атеистите и филантропите
3) Самоуправниот Човек = Судија на Помилувањето = Исус Христ= Син Божји

Па тогаш :
Зошто е дозволено ситната боранија –неиделистите и злобните-антиидеалистите да ги напаѓаат атеистите комунистите и Самоуправувачите ?

Заради ова :
Како што е кажано погоре во тестот ќе има огромни жртви –колатерална штета .
Огромен дел од човештвото ќе биде ликвидиран а на еден добар дел дури и смртта луксуз ќе и стане . За да може да се живее вечен живот со такво сознание МОРА уште тука на земјата да се осети нивната омраза бедност мизерност “на сопстена кожа” .Само така никој ќе нема сомнеж дека навистина се било ЗАСУЖЕНО и Праведно .Како лично искуство.
Ете затоа на ситната боранија и злобната гнасотија и е дозволено да ги напаѓа дури и ќарува од атеистите комунистте и Самоуправниот тука на Земјата .
Не се плашете од овие лајна .Ќе си го добијат заслуженото .
avatar
ateist

Број на мислења : 96
Registration date : 2010-01-24

Вратете се на почетокот Go down

Дали луѓето се интересни за Бог Empty Re: Дали луѓето се интересни за Бог

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот