Онлајн текстови
Бог е злобен, човекот е слободен - Прудон

Анархизмот во Латинска Америка

Смртта на еден Палестинец - Полак

Моќта ги корумпира и најдобрите - Бакунин

Развој на анархистичките идеи во Македонија - Инџиќ

Анархизмот и насилството - Малатеста

Капиталистичкиот систем - Бакунин

Комунизам и анархија - Кропоткин

Анархизам и комунизам - Фабри

Анархизам - Савески

Што е анархија?

Што е анархизам?

Кои се анархистите?

Што е безвластие?

Вовед во анархокомунизам

Што е анархокомунизам? - Прајс

Кон анархизмот - Малатеста

ОРГАНИЗАЦИОНА ПЛАТФОРМА - Махно и др.

Правото на глас на жените - Голдман

Писмо на Кропоткин до Ленин

АНАРХИЈА ПОЕМА

Југославија – Империјалистичка војна

Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија

Анархизам - Беркман

Синдикализам и анархизам - Кропоткин

Што да се прави? - Малатеста

Што е капитализам?

Први Мај - Махно

Последното писмо на Кропоткин

Организацијата на Првата Интернационала - Бакунин

Бездржавен социјализам: Анархизам - Бакунин

Петар Манџуков - биографија од Хаџиев

Дискусија за анархија - Малатеста

Анархија и организација - Букчин

Site Meter

Разврат според Куранот и Библијата

Go down

Разврат според Куранот и Библијата Empty Разврат според Куранот и Библијата

Пишување by ateist on Сре Jул 02, 2014 3:49 am

Разврат според Куранот и Библијата

Исто како и Библијата која споменува самоуништување на народите преку човекот ѕвер 666 така и Куранот кој е дообјаснување на Библијата директно кажува дека една од најкористените методи за како што се тврди намерна-Божја ликвидација на некој народ и негов град-општество се користи методот на самоуништување преку појавата-состојба наречена РАЗВРАТ .

Еве го тој дел од Куранот каде тврди дека РАЗВРАТОТ е користена Божја метода за целосно (само)уништување на еден или повеќе народи и неговните општества-организирани ситеми.


Сура 17. Ел-Исра Џуз 15

15.Оној кој оди по патот вистински, оди по него, навистина, за себеси, а оној кој скршнува во заблуда, скршнува во заблуда, навистина, ПРОТИВ СЕБЕСИ. И никако не ќе го носите бремето на другиот. И Ние не казнивме ниеден народ ДОДЕКА не му испративме пејгамбер.
16.И Ние кога сакаме го УНИШТИМЕ еден град, и ги оставаме РАСКОШНИЦИТЕ негови во РАЗВРАТ па се овистинува зборот против нив и тогаш ДО ТЕМЕЛ ГО РУШИМЕ ТОЈ ГРАД .
17.И колку ПОКОЛЕНИЈА по Нух Ние УНИШТИВМЕ! Доволно е што Господарот твој ги гледа, и што е Гледач и Известен за гревовите на робовите Свои.
18.На оној кој го посакува овој свет Ние му го даваме она што го сакаме, и на оној кому сакаме, потоа, ќе му одредиме Џехеннем во кој ќе биде пржен, потценет и напуштен!
19.А на оној кој го посакува Ахирет и кој тежнее кон него,
кој е верник... е, па, на онаквите тежнеењето нивно е благодарно!

Нух-Ное
Град -општество
Во време на пророкот Мухамед имало и градови држави но постоеле и царства .Иако библијата
зборува за период пред постоењето и на царствата кога имало само градови држави.
Овој термин е задржан во цела библија
Вака :
Галатите 4:26 Но горниот Ерусалим е слободен, тој е нашата мајка,

Евреите 12:22 Туку, вие пристапивте до гората Сион, до градот на живиот Бог, небесниот Ерусалим, до десетици илјади ангели,

Откровение 21:2 Тогаш го видов Светиот Град, Новиот Ерусалим, како слегува од небото, од Бог, стокмен како невеста, украсена за својот маж.

итн.
Вакв споредби има и во стариот завет.

Но и Новиот Завет ја обработува и оваа тема за Развратот
Еве каде Исус зборува за Развратен живот

Лука 15:13
11 И рече: "Еден човек имаше два сина.
12 Помладиот од нив му рече на татка си: 'Татко, дај ми го делот од имотот, што ми припаѓа!' И тој им го раздели имотот.
13 А по неколку дена помладиот син собра сè што беше негово и замина во далечна земја и таму го потроши својот имот, живеејќи РАЗВРАТНО.
14 Кога потроши сè, настана голем глад во таа земја, и тој се најде во скудност.

Во Новиот Завет улогата на Развратникот ја игра Јуда Искариот човекот кој го предал Исус .
Всушност се кажува дека Јуда Искариот ја игра улогата на Синот на Ѓаволот - Синот на Гибелта -Пропаста всушност човекот ѕвер 666

Нели во самиот Јуда се вселил на крајот негиот татко сатана-ѓаволот

Еве каде Исус го нарекува Јуда дека е син на гибелта-пропаста:

Јован 17:12 Додека бев со нив, Јас ги чував во Твое име оние кои Ми ги даде и ги запазив, па ниеден од нив не загина, освен синот на ГИБЕЛТА , за да се исполни Писмото.

Еве каде во Јуда (човекот ѕвер 666 =Развратникот ) влегува сатаната

Лука 22:3 Тогаш сатаната влезе во Јуда, наречен Искариот, еден од дванаесеттемина.

Јован 13:27 И откако го прими залакот, сатаната влезе во него. Исус, пак, му рече: "Што ќе правиш, прави побргу!"

Инаку човекот ѕвер 666 -синот на пропаста -син на ѓаволот е ЕДНА ИСТА ТИПСКА ЛИЧНОСТ која може да ја имаат многу луѓе и тоа е јасно кажано.
Тоа го тврдел и самиот Исус

Јован 8:44 Bие потекнувате од вашиот татко - ѓаволот, и сакате да ги исполнувате желбите на вашиот татко. Тој беше човекоубиец од почетокот и не остана при вистината, зашто во него нема вистина. Кога зборува лага, зборува од своето, зашто е лажливец и татко на лагата.

Е сега зошто Јуда е развратникот ќе ви докажам јас (превземам обврска).

Но битноста на оваа тема нее самото тврдење на Куранот за Божјиот начин за ликвидација на цели народи и неговата поврзаност со Библијата (која исто тврди дека бог ликвидирал многу народи ) туку и:

а)
Нејаснотијата - целосната недефиниранот што точно поимаат Куранот и Библијата под терминот разврат и што тоа значи практично.
Ниедна религија не го објаснила -дефинирала тој термин а сите максимално го користат кога сакаат некого или нешто да оцрнат-дискредитираат .
б)
Актуелноста на денешницата каде имаме тврдење дека денешниот свет станал развратен дека во тој разврат најмногу отишол Западот (Западните развиени капиталистички земји ) дека токму тоа и била причината за падот-распадот на Римската империја .Дека со ваков разврат западот ќе пропадне ќе се распадне како што пропаднала големата Римска империја .

в)
Со оваа тема треба да го разјасниме механизмот како со појавата наречена РАЗВРАТ еден или повеќе народи одеднаш во ист или различни историски периоди се САМОУНИШТУВААТ .

Ајде прво да ги разјасниме заблудите кој ги шират религиите на кој апла никогаш и не им бил јасен овој термин .
Да објасниме што е Разврат што се може се вброи во разврат кој го шири и практикува развратот
(кој се развратниците ), а што нее разврат иако можеби на прв поглед изгледа како разврат .

Дека денешниотсвет е развратен и дека Западот предничи во таквиот разврат религиите
(Ислам Православие Католицизам ) наоѓаат - се повикуваат на сличност на денешницата каде се има пристап до алкохол ( добро сега веќе е забрането да се продава на малолетници иако тоа лесно се изигрува) и дека има јавни сцени од сексуални односи (порнографија )кој се исто така лесно достапни .. Сличноста се докажува со слики од античкиот Рим (од разни места не само од градот рим кој бил главен град) каде на разни слики но и ѕидовите од куќите има сцени од пијанки и сексуални сцени и денешново време каде алкохол се точи во кафани ресторани итн но и секој може да си набави од продавница но и тоа дека денес еротиката и порнографијата се доста застапени и се толерирани исто како што тоа било и во време на Римската империја .
Нели нивното главно тврдење е дека тоа е равратот кој довел до крах распад на римската империја .
Притоа се поистоветуваат разни термини дека развратот е пијанство ,дека е разголување еротика и-или порнографија кој се нарекуваат и оргии како втор назив за развратот подкој треба да се поима .

Арно ама реалноста кажува нешто сосема друго .
Ова :
оргија
1.
(грч. orgia) 1. првобитно: секоја верска тајна служба во чест на некое божество, особено: бесни ноќни гозби и жртви во чест на Бахус; 2. разуздана гозба, дива пијанка; 3. воопшто: дивеење со пиење и забава.

Баханалије

Из Википедије, слободне енциклопедије

Баханалије - у грчко-римској религији, сви ФЕСТИВАЛИ ВИНА посвећени богу Бахусу (Дионису). Вероватно воде порекло од обреда плодности. Баханалије су одржаване и на југу Италије и у Риму. Познате су и као дионизије.[1]

Данас се често користе као метафора за раскалашене забаве или оргије на којима саучесници конзумирају велике количине алкохолних пића.

Генерално :
Оргии - пијанки
Римјаните како и сите тогашни народи биле големи винопии .Ама Римјаните пиеле вино и кога ја создавале империјата - освојувале други -туѓи територии.Незначи дека деноноќно биле пијани .Тоа се глупости .Или дека сите пиеле многу вино .Тешка глупост е дека ваквите оргии-пијанки довеле до пропаст на римската империја .
Или дека баханалиите - фестивалите на виното довеле до пропаст на империјата .
Одржување на некакво винофест неможе да биде причина за пропаст на една голема развиена империја .

Тоа ти е како да тврдиш дека познатиот Германски пивофест кој ете многу добро се ископира и кај нас во Македонија може да биде причина на Германија или макеоднијаили било која држава или народ .

И што на таквите пијанки имало и мезе и -или голема гозба лапачка па ете тоа е развратот кој довел до крах на империјата .Абе глупости се тоа .Па ете и кај нас во Прилеп на пивофест кој добро се организира чурат тоа скарите кој сака може да си седне да се најде и напие .И што тоа е раврат кој може да доведе до крах на Македонија .Па Прилепчани имаат приход од тоа ем дружење ем масовна потрошувачка ем градски буџет се пуни и сите среќни и задоволни .Како може тоа да биде причина за пропаст на Германија или Македонија или било кој народ или држава каде се организираат такви фестивали .Глупости невидени .Луѓево ниту термините не ги знаат што ги употребуваат а ете само лепат етикети на други .
Плус ако се тврди дека тој-таков разврат ја зафатил цела имеприја сите народи па затоа дошла пропаста е бетер глупо тврдење .Па 90 проценти биле селани кој работеле-живееле тежок земјоделски селски живот .Баш дека секој ден се пијанчеле е неизводливо .А па тек Северна Африка или Арапските земји каде и трезен да си па тоа жештината те зашематува и ти ќе се пијанчишпа дури секој ден .Свашта .....тоа е практично неизводливо .

Дали еротиката или слобоното сексуално однесување е разврат па тоа довело до пропаст на империјата ? Абе во Римската империја бракот бил моногамен регулиран со Закон - еден маж и една жена .И тоа си важело се до крајот -падот на империјата .Точно дека некој робовладетли -сопственици на робови имале сексуални односи со робинките (или робовите ) ама таква пракса имале и кога империјата се ширела била во експанзија.Робовладетели биле многу малку така што тоа и неможеле другите и да сакаат да си го дозволат .Така што ваквото тврдење нема реална основа .
Сума сумарум :
Тврдењата на религиите дека пијанките и сексуалните односи кој би ги претставиле како неморално однесување се разврат кој би бил виновен за пропаст на римската империја се обична лага и манипулација .

Тогаш што е РАЗВРАТ ?
Кој е развратникот-чката ?
Што е тој разврат кој доведува до пропаст на државите и до самоуништување на цели народи ?

Дефиниција :
Разврат е неодговорно нерационално трошење или крадење на средства (најчесто пари но може и злато или други вредности ) кој се ЗАЕДНИЧКИ -БУЏЕТСКИ од поедници -ки или група на луѓе .
Ете тоа е разврат !
Што НЕЕ разврат ?
Нее разврат трошење на лични приватни реално Заработени средства (пари или злато итн) за многу предмати или скапоцени предмети -луксуз раскош итн .

Еве дека Јуда Искариот (човекот ѕвер 666 -синот на ѓаволот ) бил РАЗВРАТНИК :

Јован 12:6 Тоа не го рече зашто се грижеше за сиромашните, туку затоа што беше крадец; кај него беше чекмежето со пари и поткрадуваше од она што го пуштаа во него.

Јован 13:29 Но, бидејќи кај Јуда беше чекмежето, некои помислија дека Исус му вели: "Купи што ни е потребно за празникот!" или да им раздаде нешто на сиромашните.

Јуда бил благајникот кај него биле парите од доброволните прилози што луѓето ги давале за услугите на Исус .Тоа биле ЗАЕДНИЧКИ ПАРИ -БУЏЕТ на целата група -Исус и сите апостоли кој ги користеле за потребите од честите патувања .Јуда развратникот крадел од заедничките пари .

И претходната спордба уште еднаш :
Лука 15:13
11 И рече: "Еден човек имаше два сина.
12 Помладиот од нив му рече на татка си: 'Татко, дај ми го делот од имотот, што ми припаѓа!' И тој им го раздели имотот.
13 А по неколку дена помладиот син собра сè што беше негово и замина во далечна земја и таму го потроши својот имот, живеејќи РАЗВРАТНО.
14 Кога потроши сè, настана голем глад во таа земја, и тој се најде во скудност.

Развратно - трошење на незаработени туѓи (заеднички ) пари

Точно е тврдењето на Куранот дека РАЗВРАТОТ навистина уништил и денес уништува цели држави и доведува до самоуништување на цели народи .

Тврдењато дека Запдот ќе пропадне поради разврат не се точни .

Во САД за крадење на буџетски пари или махинации со нив те прогласуваат за државен непријател и ништо неможе да те спаси .Ти следува доживотна робија ако ја доживееш оти те ловат како диво животно разни ловци на награди , федералци , шерифи ,државни полиции локални полиции .Те фатат ли за крадење заеднички пари од буџет или инвестициски -штедни фондови -банки .........ти нема спас .Полесно ќе си поминеш ако убиеш човек отколку да те фатат да крадеш од буџет или банка .
Западот свирепо го казнува развратот .
Токму на Запад има-нема ( најмалку )разврат .

Но Разврат најмногу има во бившите комунистички Источноевропски земји и народи на кој им е спопикано Православието . Државите им се во распад а народите масовно одумираат .
Точно РАЗВРАТОТ навистина доведува до самоуништување на било кој народ .
Истите народи кој пред доаѓањето на османлиите масовно одумирале одумираат и денес .И тогаш и денес на власт е Православието .
Интересно е дека самото Православие не кажува дека старата Римска црномањеста медитеранска раса продолжила да одумира и од кога тоа станало власт од времето на царот Константин .Уште поинтересно е дека и Балканските народи во 13 век пред доаѓањето на Османлиите одумирале а Православието не кажува зошто иако бидејќи било власт треба да ги каже и причините за тоа .Ако се држиме до нивната логика дека римската империја пропаднала поради неморал кој го нарекуваат разврат а со пропаста на империјата има појава на одумирање на народите во империјата тогаш испаѓа дека и цело време додека Православието било на власт имало невиден неморал .
Историските докази кажуваат дека и додека Православието било на власт во Визанитија имало РАЗВРАТ а денес па да не збориме тоа од вселената се гледа дека има РАЗВРАТ од невдиени рамери а повторно Православието е на власт .

Но добро што остана за објаснување .
Значи остана само уште да го објасниме подетално како функционира механизмот на РАЗВРАТОТ кој уништил цели народи и држави во различни историски периоди .Реално треба да се објасни на кој начин развратот за последица има -доведува до самоуништување на народот-ите .

avatar
ateist

Број на мислења : 96
Registration date : 2010-01-24

Вратете се на почетокот Go down

Разврат според Куранот и Библијата Empty Re: Разврат според Куранот и Библијата

Пишување by ateist on Чет Jул 02, 2015 7:58 pm

Во темата “во потрага по човекот Ѕвер 666 истрага на местото на злосторството “ видовме дека сепак човекот ѕвер 666 оставал некакви траги од своето дејтвувања на Земјата а тоа најмногу се познава преку необјаснивиот Помор нагло одумирање па и исчезнување на некој народи во светот кој се самоуништиле .

Е сега треба да објасниме кој е навистина човекот ѕвер 666 кој се се крие под тој поим да го откриеме неговиот идентитет.

Денес ние во Македонија имаме Помор на населението а библијата ни гарантира дека сега и тука оперира човекот ѕвер 666 а бидејќи 666 е Син на Злиот – Ѓавол Сатана-Нечестивиот тогаш каде е синчето таму е и татенцето- “отецот”

Имаме гаранција дека двјцата се сега и тука ‘главом и брадом” и тоа фатени со гомната у муцка . Дека и двацата се сега и тука во Македонија во видлив отелотворен материјален физички биолошки човечки облик .
А тоа е одлична работа бидејќи можеме да ги проучиме .

Дека тоа се Поразените од небеската војна .

Откровение 12:
7 И настана војна на небото; Михаил со своите ангели завојува против змевот. Змевот, пак, и неговите ангели завојуваа,
8 но не одолеаја и не се најде веќе место за нив на небото.
9 Така големиот змев, старата змија, наречен ѓавол и сатана, кој го заведува сиот свет, беше исфрлен; беше фрлен долу на земјата, ЗАЕДНО со неговите ангели.
12 Затоа, веселете се небеса и вие кои живеете на нив. Тешко вам, на земјата и морето, зашто ѓаволот слезе кај вас со голем гнев, знаејќи дека има малку време."
13 А кога змевот виде дека е фрлен НА ЗЕМЈАТА ,

Ајде да видиме кој се навистина тие како какви ги објаснува Библијата .
Луѓето по грешка мислат дека Библија и Куран збори само за Бог а дека нема или има многу штури информации за Злото .
Но нее така .

1)

Ајде прво да го демаскираме човекот ѕвер 666

Се бара да се пресмета бројот 666

Еве :

ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 13

2 И Ѕверот, што го видов, ..............И змевот му ја ДАДЕ својата сила, и својот престол, и голема ВЛАСТ

16 И направи сите - мали и големи, богати и сиромашни, слободни и робови - да им се даде ознака на десната рака или на челото,

17 и никој да не може ниту да купи ниту да продаде, освен оној, кој има ознака: името на Ѕверот или бројот на неговото име.

18 Тука е мудроста. Кој има ум нека го ПРЕСМЕТА БРОЈОТ на Ѕверот, зашто е број на човек. а неговиот број е: шестотини шеесет и шест.


Зборот БРОЈ
БРОЈ
Дела Ап.: 1:17 тој беше ВО нашиот БРОЈ и беше добил дел од службава.

зборот ПРЕСМЕТА
ЕВЕ :
Лука: 14:28 Зашто, кој од вас, кога сака да изгради кула, не ќе седне прво да ги ПРЕСМЕТА трошоците, дали има со што да ја доврши?
Лука: 14:31 ”Или, кој цар, кога оди на војна против друг цар, прво не ќе седне да се посоветува (ПРЕСМЕТА ), може ли со десет илјади да издржи пред оној, кој иде против него со дваесет илјади?

И еве го конечно човекот ѕвер 666

Овој е :

А)

Три купчиња

Пословици - 30:

21 Од ТРИ работи се тресе земјата, а четвртата не може да ја поднесе:
22 слуга, кога ќе стане цар; безумен, кога до наситување ќе се најаде со храна,
23 развратна жена, кога ќе се омажи, и слугинка, кога го зазема местото на господарката своја.

Б )

Шест работи кој можат да се припишат како особини на секое купче

Пословици 6 :

16 Еве ШЕСТ работи, кои Господ ги мрази - дури седум, што му се одвратни на душата Негова:
17 очи горделиви, јазик лажлив и раце, што пролеваат невина крв,
18 срце кои крои лоши планови, нозе, кои брзо трчаат кон зло,
19 лажен сведок, кој измислува лаги, и оној, што сее раздор ме у брака.

Ете Библија гарантира дека тоа е човекот Ѕвер 666

Тоа е човекот кој без окце да му трепне изликвидирал цели народи ги навеал на самоуништување.Дека предизвикал Помор нагло одумирање на населенито.
Безмислосен , брутален безобзирен свиреп подмолен сплеткарош итн кој како и дивите животни ѕверови како волкот и лисицата убива и уништува се додека има што да се уништува додека не го уништи целиот народ .

И ние имаме докази дека Помор на население имало при крајот на Римското царство потоа во текот на целото постоење на Византија која Правсолавието било симфонија –ВЛАСТ .Словенските народи немале помор се додека не им било спопикано Православието кое исто така барало и добило симфонија -ВЛАСТ и ако не дојделе Османлиските ослободители комплетно ќе се самоуништеле .Ќе останеле празни територии.

А ете и денес Правславието е повторно симфинија –ВЛАСТ меѓу народите на Балканот и меѓу нас Македонците и повторно иамаме Помор на населенито .

Православието нормално ќе тврди дека е случајно и дека некој друг едеси кој таму е виновен ама факт е дека цело време има Помор кога тоа е на ВЛАСТ.

Е сега ние имаме уствари гаранција дека каде е Православието таму цело време оперирал и човекот ѕвер 666 . Истиот човек ѕвер 666 кој е денес дека бил и пред доѓањето на Османлиските ослободители а овие на некој начин го сузбиле па со тоа им овозможиле на Словенските народи да преживеат до денес.

Добро ќе направиме пауза ако има некој кометар да видиме како да се решат трите купчиша со шест работи.......666
Има ли некој идеја ?

avatar
ateist

Број на мислења : 96
Registration date : 2010-01-24

Вратете се на почетокот Go down

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот